Jambon vraagt doorlichting Grote Moskee Brussel

Politie aan de Grote Moskee in het Brusselse Jubelpark.
PHOTO_NEWS Politie aan de Grote Moskee in het Brusselse Jubelpark.
Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) heeft de Staatsveiligheid een doorlichting gevraagd van de Grote Moskee aan het Jubelpark. Dat rapport moet aantonen of zaken die daar worden gezegd, al dan niet door de beugel kan. Op basis van dat rapport "zal ik ter zake een beslissing nemen", antwoordde minister Jambon op een vraag van Filip Dewinter (Vlaams Belang).

Wijlen koning Boudewijn sloot zestig jaar geleden een erfpachtovereenkomst met Saoedi-Arabië en Marokko over de Grote Moskee. De laatste dagen, zeker sinds de aanslagen in Parijs, werd her en der opgeroepen een einde te maken aan die overeenkomst. De invloed van Saoedi-Arabië in de moskee zou te sterk zijn. Volgens sommigen speelt de moskee een sleutelrol in de radicalisering van moslims door het prediken van de wahabistische leer.

Minister Jambon werd tijdens het wekelijkse vragenuurtje over het dossier aan de tand gevoeld omdat hij bevoegd is voor de Regie der Gebouwen. Hij herinnerde er ook aan dat het verstrengd toezicht op moskeeën en hun eventuele sluiting deel uitmaakt van de achttien maatregelen die de regering aankondigde in de strijd tegen terrorisme en radicalisme.

Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon.
PHOTO_NEWS Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.