In deze moslimlanden staat de doodstraf op religieuze afvalligheid

Afghanistan, Iran, Maleisië, de Maldiven, Mauretanië, Nigeria, Pakistan, Qatar, Saoedi-Arabië, Somalië, Soedan, de Verenigde Arabische Emiraten en Jemen zijn de landen waar geloof, of het gebrek aan geloof, mensen het leven kan kosten.
International Humanist and Ethical Union Afghanistan, Iran, Maleisië, de Maldiven, Mauretanië, Nigeria, Pakistan, Qatar, Saoedi-Arabië, Somalië, Soedan, de Verenigde Arabische Emiraten en Jemen zijn de landen waar geloof, of het gebrek aan geloof, mensen het leven kan kosten.
In dertien landen, allemaal moslimlanden, staat de doodstraf op afvalligheid (het verwerpen van een bepaalde religie) of blasfemie. Dat blijkt uit het jaarlijkse rapport 'Freedom of Thought' van de International Humanist and Ethical Union.

Afghanistan, Iran, Maleisië, de Maldiven, Mauretanië, Nigeria, Pakistan, Qatar, Saoedi-Arabië, Somalië, Soedan, de Verenigde Arabische Emiraten en Jemen zijn de landen waar geloof, of het gebrek aan geloof, mensen het leven kan kosten. Al deze landen, met uitzondering van Palistan, staan de doodstraf toe bij afvalligheid. Pakistan staat de doodstraf toe voor blasfemie, maar ook het niet geloven in God wordt er als blasfemisch gezien.

De beste landen in het rapport, waarvan je hieronder de interactieve kaart ziet, krijgen een 'vrij en gelijk'-label. Naast ons land en Nederland horen ook landen als Uruguay, Jamaica, Taiwan en Japan daar bij.