Geen betoging tegen boerkaverbod in Brussel

UNKNOWN
Er komt vandaag geen betoging tegen het boerkaverbod in Brussel. De burgemeesters van Brussel-Stad en Sint-Jans-Molenbeek gaven geen toelating voor de manifestatie.

"Ondanks de annulatie hebben we gewonnen: in heel Europa, of zelfs de wereld, wordt er over ons gepraat. De ordediensten houden een kruistocht tegen de moslims in Brussel. Maar we laten ons niet doen, we zetten de strijd voort", aldus Abu Imran, woordvoerder van de omstreden vereniging Sharia4Belgium en van het platform Muslim Rice.

Volgens de zegsman zijn er vanmiddag wel verscheidene manifestaties voor de Belgische ambassades in Dublin, Londen en Genève. "In België geldt de democratie niet voor de moslims", zegt Abu Imran. "Wij zullen andere manifestaties organiseren in Brussel", waarschuwde hij nog.

Abu Imran riep vrijdag samen met Anjem Choudary en Sayful Islam van Islam4UK op tot het invoeren van de sharia in België en Europa en het omverwerpen van het Belgische bestel. "Opdat de vlag van Allah wappert boven het paleis en het parlement", luidde het. (belga/ka)