Fransman overleden na sprong van dak Grote Moskee in Mekka

REUTERS
Een Fransman is gisteren uit het leven gestapt door een sprong van het dak van de Grote Moskee in Mekka.Het Saoedische officiële persagentschap SPA spreekt van een zeer uitzonderlijke daad in de belangrijkste stad van de islam.

 SPA meldde vandaag op gezag van de politie dat een "vreemdeling" vrijdagavond zelfmoord pleegde. Op dat moment  waren er duizenden  mensen aanwezg. "De man was op slag dood", staat er in de mededeling. 

De Saoedische overheden maakten de nationaliteit van de man niet bekend. Het Franse ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigde aan het nieuwsagentschap AFP dat het slachtoffer Fransman is, zonder verder enige details bekend te maken.

De politie onderzoekt  hoe de man zich toegang wist te verschaffen tot het dak. Een Saoedische man trachtte vorig jaar zichzelf in brand te steken voor de Kaäba (het centrale heiligdom). Veiligheidstroepen konden dit beletten.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de site www.zelfmoord1813.be.




3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Abu Mohamed lokeren

    Hoe achterlijk zijn de reacties van stomme mensen?!

  • Imo Dijk

    Laffe daad, zeker op deze heilige plaats

  • Marc Vinck

    Goed dat hij niemand anders heeft meegesleurd. Maar wat nu met zijn 70 maagden? Is dit nog geldig??