Ga naar de mobiele website
^ Top

Franse politie verbiedt betoging tegen anti-islamfilm

epa
De politieprefectuur van de Franse hoofdstad heeft een voor zaterdag geplande betoging voor de Grote Moskee van Parijs verboden. Dat is vandaag in politiekringen vernomen. De betoging was bedoeld als protest tegen de islamofobe Amerikaanse film 'Innocence of Muslims'.

Iemand heeft bij de politie een officiële aanvraag voor een vergunning ingediend. Als hij het verbod negeert, kan hij tot 6 maanden cel en een boete van 700 euro worden veroordeeld.

De Franse minister van Binnenlandse Zaken heeft aangekondigd dat hij alle betogingen in verband met de film zal verbieden. Het afgelopen weekeinde liep een demonstratie nabij de Amerikaanse ambassade in Parijs uit de hand. Sociale media staan echter vol oproepen van moslims om toch de straat op te gaan in bijvoorbeeld Parijs en Marseille.

In geen ander Europees land wonen zoveel moslims als in Frankrijk. De spanningen zijn nog toegenomen door de publicatie van spotprenten over Mohammed in het satirische Franse blad Charlie Hebdo.Heb je even?

Sluiten

Wij zijn erg benieuwd naar je eerste indruk van de nieuwe HLN website. Heb je een minuutje tijd om enkele vragen te beantwoorden?

Meld een bug