Exclusief voor abonnees

Een zonde? Steeds meer moslims hebben een kerstboom

Nasrdin Dchar poseert trots met zijn kerstboom
Instagram Nasrdin Dchar poseert trots met zijn kerstboom
De Marokkaans-Nederlandse acteur Nasrdin Dchar kreeg vervelende berichten toen hij een foto van zijn kerstboom op Instagram zette, maar hij is zeker niet de enige moslim die in december extra sfeerlicht in huis haalt. Sterker nog, het worden er steeds meer. “De kerstboom staat voor gezelligheid.”

Je hebt 13% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis13 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jos Plessers

  Zelf ben ik atheïst en toch staat er thuis een kerstboom.Niks met religie te maken,enkel gezelligheid.

 • Carl Kempeneer

  Kerstmis is een oud-Germaans feest van het licht om de terugkomst van de zon in een nieuwe jaarwende te vieren (weer langere dagen)...Heeft dus niets met latere nieuwe godsdiensten te maken. Sommige van die godsdiensten hebben het origineel wel proberen te verdrukken uit eigenbelang en er een eigen betekenis aan gegeven. De oorsprong is dus vreugdevol en daar mag iedereen van genieten toch?

 • Nihal Eken

  Ik vind een kerstboom thuis super gezellig en ik ken mensen die tijdens onze suikerfeest veel zoetigheden van ons krijgen. Waarom niet genieten van elkaars feest? Dit is een prachtig voorbeeld van vreedzaam/respectvol samenleven met verschillende culturen/godsdiensten. Het zou allemaal zoveel mooier zijn zonder de extremisten op de wereld... Prettige feesten!

 • Jef Cartouche

  Toch tof!

 • Hubert Wouters

  Het is zeker geen zonde wanneer de moslims ook een kerstboom opzetten. De kerstboom staat voor geen enkele hedendaagse religie, wel voor de Keltische. Mijn kerstboom is voor de sfeer en is knus. Er komt echter geen kerststal bij want de kerstboom staat voor de geboorte van de zon of het licht.