Bourgeois verdedigt Homans in heisa rond hoofddoek-tweet

photo_news
Volgens minister-president Geert Bourgeois (N-VA) had zijn minister van Diversiteit Liesbeth Homans (N-VA) "een punt" toen ze eind augustus een vacaturemelding van de Vlaamse overheid waarbij een foto van een vrouw met hoofddoek te zien was, liet verwijderen op Twitter. "Bij vacatures moet je niet de indruk wekken dat je je richt op één bepaalde doelgroep", verklaarde de N-VA'er vanavond in Terzake. De minister-president benadrukte wel dat het zeker niet de bedoeling was om de vrouw in kwestie te kwetsen.

De tweet, waarin de Vlaamse overheid liet weten werfreserves aan te leggen voor beleidsmedewerkers en juristen, veroorzaakte eind vorige maand heel wat heisa op Twitter. Het bericht lokte een hoop racistische commentaren uit, omdat het geflankeerd was met een foto van een vrouw met hoofddoek. De tweet werd snel verwijderd, op vraag van bevoegd minister Homans, die daarvoor het neutraliteitsbeginsel inriep. Maar de oppositie en organisaties als het Minderhedenforum vonden dat een fout signaal.

Minister-president Bourgeois reageerde vanavond in Terzake voor het eerst op de affaire. "Minister Homans trok die foto inderdaad terug, maar ze had een punt", meent de N-VA'er. "Dit ging niet om een diversiteitscampagne maar om een vacaturemelding. Dan moet je niet de indruk wekken dat je je richt op één bepaalde doelgroep." Bourgeois onderstreepte dat de beslissing "niets afdoet aan het diversiteitsbeleid" van Homans. "Wij gaan als Vlaamse overheid voor een inclusieve samenleving en willen absoluut niet segregeren."

De minister-president is er zich wel van bewust dat de situatie de vrouw in kwestie persoonlijk geraakt heeft. "Dat was zeker niet de bedoeling. Het was ook niet de bedoeling dat haar identiteit bekend zou raken, dus als dat gebeurd is, dan is dat fout", klonk het.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Lily De smet

    Wie blaast dit weer zo op??? Wij niet. Mocht dit voor onze bevolking gebeurd zijn, zou een verontschuldiging aangeboden worden, en daarmee de kous af. Maar al die heisa daarond, is echt niet nodig aub zeg. Dit opblazen is een vorm van aandacht vragen

  • fati momo

    Goed gesproken Narjiss Sabri, het is een heksenjacht en vervolging van de moslims. Het is erover nu echt!

  • Narjiss Sabri

    Wa ne zever altyd,laat ons nu in godsnaam gerust a.u.b als het de hoofdoek ni is dan is het de kleding,is het de kleding ni dan zoeken ze wel iets. Elke dag zie ik de joden met hun lange jassen en twee staartjes,allen hetzelvde gekleed en niemand die klaagt of zaagt en wij dragen een hoofdoek en de wereld sta op sen kop!