Biddende moslims bezetten straat in Schaarbeek

Moslims bezetten zondag een straat in Schaarbeek om te bidden.
La DH Moslims bezetten zondag een straat in Schaarbeek om te bidden.
Moslims hebben zondag een straat in Schaarbeek bezet om te bidden. Het gemeentebestuur reageert kwaad, want de actie had geen toestemming gekregen.

Moslims zijn eergisteren, na het doorbreken van de ramadan, voor de Kouba-moskee op straat gaan bidden. Zonder toestemming hebben ze daarvoor de Vanderlindenstraat ingenomen. De gelovigen zagen zich genoodzaakt om buiten te bidden omdat de moskee in de straat te klein is.  De politie van Schaarbeek, die te maken had met een voldongen feit, sloot de straat tijdens het gebed af. 

Burgemeester Bernard Clerfayt (Défi) heeft ondertussen aan La Dernière Heure gereageerd op de actie: "De betrekkingen met de Schaarbeekse moskeeën zijn normaalgezien goed", zegt hij. "Zij weten dat het gemeentebestuur geen religieuze activiteiten in de publieke ruimte duldt, ongeacht de religie. De moskee had enkel van de brandweer een toestemming gekregen om de gelovigen binnen te laten bidden."

Verder geeft de burgemeester nog mee dat hij aan de verantwoordelijken van de moskee een brief zal sturen. Die zitten volgens hem zelf verveeld met de zaak en hebben hem op het hart gedrukt hebben dat dit niet meer zou gebeuren.