"Waar was de pers toen kinderen in Douma verbrand werden?"

REUTERS
Tegenstanders van het regime van Bashar al-Assad in Syrië hebben kinderen -verkleed als IS-gijzelaars- laten opdraven in een kooi. Ze deden dat uit protest tegen de gruwel die aanhangers van de president aanrichten in het land.

In een filmpje dat op internet circuleert, is te zien dat de kinderen oranje overalls dragen en borden met slogans in de lucht houden. De scène doet denken aan de omstandigheden waarin de Jordaanse gevechtspiloot Muath al-Kasasbeh begin dit jaar omkwam. IS-strijders verbrandden toen de luitenant levend in een kooi.

De actievoerders vinden de troepen van Assad even gruwelijk als de IS-strijders en vragen meer aandacht voor de Syriërs die sneuvelen bij aanvallen van regeringstroepen.

Ook hekelen ze de aandacht van internationale media voor de gruwel van IS. Op een plakkaat dat een van de kinderen omhoog hield, stond: "We zagen jullie (internationale pers, nvdr.) toen de Jordaanse piloot verbrand werd, maar zagen jullie niet toen de kinderen in Douma verbrand werden."

De protestactie vond gisteren plaats tussen platgebombardeerde gebouwen in Douma, ten noordoosten van Damascus.

REUTERS
REUTERS
REUTERS