IS-verdachten krijgen 101 keer levenslang voor aanslag in Ankara met honderd doden

Deze vrouw schreeuwde haar frustratie uit na de aanslag in Ankara.
AFP Deze vrouw schreeuwde haar frustratie uit na de aanslag in Ankara.
Negen mensen die verdacht worden lid te zijn van de terreurorganisatie Islamitische Staat zijn elk veroordeeld tot 101 keer levenslang voor de aanslag uit 2015 in Ankara. Daar vielen toen honderd doden. Het gaat om één van de zwaarste aanslagen ooit in Turkije. 

De dubbele zelfmoordaanslag vond op 10 oktober 2015 plaats in de buurt van het centraal station van Ankara. Daar waren duizenden mensen bijeenkomen voor een vredesmars die georganiseerd werd door linkse bewegingen en de pro-Koerdische partij HDP. Volgens de eerste berichten vielen er 102 doden, maar de rechtbank heeft het nu over 100 doden. 

Voor elke dode krijgen de verdachten levenslang. En daar komt nog eens levenslang bovenop omdat ze de constitutionele orde probeerden omver te werpen.

Voor de aanslag stonden 35 Turken en een Kazakse vrouw terecht. IS heeft de aanslag nooit opgeëist.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Christine Laevers

  Micheline Gevers : Ik was dat ook al aan het denken.

 • Jean West

  Hier lopen IS strijders vrij rond.

 • Loukie Van Ypersele

  Schitterend ,ze praten er daar zolang niet over zoals in België , in België zouden ze heropvoeden op onze kosten natuurlijk, triestige justitie en rechters .

 • MICHELINE GEVERS

  IS dat er altijd als eerste bij is om een aanslag op te eisen heeft deze aanslag niet opgeëist. De betoging was ""links" en pro Koerdisch. Je zal dan wel al weten uit welke hoek de wind waait.