IS-terrorist blaast zichzelf op in Kaboel: zeker 22 vrouwen en 8 kinderen omgekomen

EPA
De dodentol van de zelfmoordaanslag in de Afghaanse hoofdstad Kaboel blijft oplopen. Volgens het ministerie van Volksgezondheid zijn er minstens 57 mensen om het leven gekomen, onder wie 22 vrouwen en acht kinderen. De ziekenhuizen in de stad hebben minstens 119 personen opgevangen die bij de aanslag gewond raakten.

De aanval vond vanochtend plaats in het westen van de Afghaanse hoofdstad, in de overwegend sjiitische wijk Dasht-e-Barchi. De aanslagpleger blies zichzelf op aan een administratief centrum waar Afghanen een identiteitsbewijs kunnen ophalen om in oktober deel te nemen aan de parlementaire en provinciale verkiezingen. Met zulke administratieve centra hoopt de Afghaanse overheid de opkomst bij de verkiezingen omhoog te krijgen.

“De mensen stonden allemaal bij mekaar om hun identiteitskaart terug te krijgen, toen de explosie plaatsvond aan de ingang van het centrum”, zegt politiechef Dawood Amin. Bij de doden zijn zeker 21 vrouwen en vijf kinderen, vertelt Wahid Majrooh, woordvoerder van het Aghaanse ministerie van Volksgezondheid. 

Terreurgroep Islamitische Staat heeft het bloedbad opgeëist via zijn nieuwskanaal Amaq. De Taliban hebben via Twitter hun betrokkenheid bij de terreuractie ontkend. De Afghaanse president Ashraf Ghani, de VN-missie in het land en de ambassades van de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk hebben de aanslag al veroordeeld.

Veiligheid is een van de voornaamste bezorgdheden van de Afghanen en van cruciaal belang om voldoende kiezers naar de stembureaus te krijgen. Doorheen heel het land vechten Afghaanse troepen tegen opstandelingen.

REUTERS5 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Bart Demulder

  Ze zouden beter samenwerken met de Russen om die IS aanhangers eens voorgoed uit te roeien!

 • Ramon Simon

  Je vraagt u af met welke reden? Elke week zijn er aanslagen en mensen moeten wel doorgaan met hun leven. Zaai je dan nog echt terreur? En het leidt tot niets. Wat is hun agenda? Paar dagen gelden last ik dat de ETA zich verontschuldigde en dat die regeringsleden viseerden. Dat is logischer dan lukraak burgers te doden.

 • jacobus Defilippis

  Neen Charles men geeft ze terug de kans om opnieuw te beginnen i.p.v ze uit te rooien zoals men met ongedierte doet

 • Theo Schuermans

  Voor mij is dat niet Kaboel maar Kaboem, het is daar altijd hetzelfde liedje. Elkaar vermoorden is daar blijkbaar een nationale sport.

 • Charles Petitjean

  Hoedat ??? Ik dacht dat die IS pipo's waren opgerold. Niet dus !?