IS-terreurcel opgerold nabij Moskou

ap
De Russische federale veiligheidsdienst FSB zegt in de omgeving van Moskou een terreurcel van Islamitische Staat te hebben opgerold. Twee bommen, twee pistolen, twee handgranaten en materiaal voor het fabriceren van explosieven werden in beslag genomen. De cel zou daarmee aanslagen hebben willen plegen op het openbaar vervoer en plekken waar veel mensen bijeenkomen.

De aanhoudingen vonden afgelopen zaterdag plaats. De cel bestond uit Russische staatsburgers afkomstig uit de noordelijke Kaukasus. Hoeveel mensen werden opgepakt werd niet bekendgemaakt, maar volgens de mededeling van de FSB is de cel compleet opgerold.

Wraak

IS heeft wraak gezworen voor de Russische betrokkenheid bij de strijd in Syrië. IS claimde eerder een aanslag op een Russisch passagiersvliegtuig in oktober 2015 waardoor 222 mensen omkwamen. Ook een aanslag in de metro van Sint-Petersburg met zestien doden in april van dit jaar zou het werk zijn geweest van IS-aanhangers.
10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marc De Laet

  Iedereen is precies heel opgetogen met het Russisch regime en aanpak ... Da???

 • Pieter Vlaming

  Daar kosten ze de belastingsbetaler geen Roebel om terug te integreren .

 • A. DK

  Er is maar één middel tegen Is,...... maar maak ze dat maar eens wijs.

 • Bartje De Wever

  Game over voor die gasten.

 • DE COCK Dirk

  De juiste weg !