Ga naar de mobiele website
^ Top

Is het binnenkort gedaan met Amerikaanse netneutraliteit?

Foto ter illustratie
thinkstock Foto ter illustratie
Toezichthouders in de Verenigde Staten zijn begonnen met het ontmantelen van de regels over de zogeheten netneutraliteit, die in 2015 onder toenmalig president Barack Obama werden ingevoerd. Concreet wil dat zeggen dat Amerikaanse internetproviders zich op termijn aan minder regels zullen moeten houden.

Obama was voorstander van netneutraliteit, met internet voor iedereen en het onpartijdige beheer van de internetverbindingen. De voormalige president wilde providers zelfs behandelen als bedrijven die elementaire levensbehoeften leveren. Internet zou namelijk te belangrijk zijn om de aanbieders de regels te laten bepalen.

De Federale Communicatie Commissie (FCC) stemde gisteren echter in met een herziening van die regels. De huidige president Donald Trump wil af van de regeldruk voor bedrijven. De koerswijziging zal met name aanbieders als AT&T en Verizon tevreden stellen.

Het kan wel nog maanden duren vooraleer er een definitief akkoord is over de nieuwe regels.

Meer over2 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • Demosthenes Van De Walle

    Vrijheid van meningsuiting wordt hierdoor ernstig bedreigd, waarom wordt dit niet uitgelegd in dit artikel.

  • Tom Tom

    Als dat er doorkomt is het om zeep voor de consument. Sabotage van alternatieve diensten, voortrekken van Skype of Netflix (of net andersom) is dan mogelijk...

Meld een bug