IS herovert helft van laatste bolwerk Syrië

Iraakse troepen aan de Syrische grens, niet ver van Albu Kamal.
AFP Iraakse troepen aan de Syrische grens, niet ver van Albu Kamal.
Terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) heeft een deel van de Syrische plaats Albu Kamal heroverd op het Syrische leger. Dat zegt het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten. Gisteren meldde het Syrische leger nog dat het laatste bolwerk van IS volledig in handen was van regeringstroepen.

Het kalifaat is de afgelopen twee jaar vrijwel helemaal verslagen en verdreven in Syrië. Alleen in Albu Kamal aan de grens met Irak en een paar naburige stadjes en enkele geïsoleerde stukken woestijn hield de terreurorganisatie nog stand.

In Irak heeft de terreurorganisatie voor zover bekend alleen nog het dorpje Rawa in handen. Dat ligt, evenals al-Qaim, aan de rivier Eufraat in het grensgebied met Syrië.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.