IS executeert twee imams en onthoofdt vier burgers die verbranding piloot veroordeelden

De Jordaanse piloot Moaz al-Kasasbeh werd door IS levend verbrand.
REUTERS De Jordaanse piloot Moaz al-Kasasbeh werd door IS levend verbrand.
Leden van IS (Islamitische Staat) hebben vier Syrische burgers onthoofd omdat ze op Facebook de verbranding van de Jordaanse piloot Moaz al-Kasasbeh hadden veroordeeld. Twee imams die ook kritiek hadden geuit op de verbranding werden voor het vuurpeloton gebracht. Dat gebeurde in Mosoel, de grootste Iraakse stad die onder controle van IS staat.

Al-Kasasbeh, een F16-piloot die in Syrië door IS gevangen werd genomen toen zijn toestel in december was neergestort, werd eerder deze week levend verbrand. IS zette een filmpje daarvan online.

"IS executeerde de imam van de Nabi Yunis moskee, sheikh Abdoelah fahad en de imam van de Kabir moskee, sheikh Ayub Wahab in Mosoel", zo verklaarde een bron binnen de Iraakse veiligheidsdiensten aan Rudaw, de Koerdische mediagroep.

De twee imams werden geëxecuteerd door het vuurpeloton, de burgers werden in het openbaar onthoofd, zo meldt de website van Rudaw.

De zes werden berecht omdat ze de brutale verbranding van de 26-jarige Jordaanse piloot op sociale media hadden veroordeeld.