IS eist dubbele zelfmoordaanslag in Tunis op: één agent gedood, acht gewonden

AFP
Terreurgroep Islamitische Staat heeft de dubbele zelfmoordaanslag in het centrum van de Tunesische hoofdstad Tunis opgeëist. Daarbij kwam een politieagent om en raakten acht anderen gewond. “De daders zijn strijders van Islamitische Staat”, klinkt het op Amaq (het propaganda-agentschap van IS; nvdr).

In Tunis vonden twee aanslagen kort na elkaar plaats. Een zelfmoordterrorist blies zich in het centrum van de stad op in een centrale laan in de buurt van de Franse ambassade. Niet veel later deed een tweede hetzelfde aan de achterdeur van het hoofdkwartier van de antiterreureenheid, in het stadsdeel al-Gorjani. Volgens getuigen wilde de zelfmoordterrorist de gebouwen bestormen, maar kon de politie dit voorkomen.

Bij de eerste aanslag vielen behalve de dode ook vier gewonden, een politieagent en drie burgers. Aan de antiterreurdienst vielen volgens het ministerie vier gewonden.

De laatste jaren kreeg Tunesië te maken met verschillende aanvallen. In maart 2015 werden 21 toeristen en een politieagent gedood toen gewapende mannen het Bardomuseum in Tunis aanvielen. Drie maanden later werden 38 toeristen gedood bij de aanval op een hotel in kuststad Sousse. Die werden toen opgeëist door Islamitische Staat.

Een lid van de forensische politie aan het plaats-delict.
AFP Een lid van de forensische politie aan het plaats-delict.
REUTERS
AFP
twitter3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Anthony van der Borght

    Wat dat ze niet willen begrijpen is dat ga nooit stoppen .. gelijk wat dat ze doen of ondernemen

  • Johan Cremers

    Toch wel raar hè, weer als het volle toeristen seizoen gaat beginnen het lijkt er meer op dat sommige personen het toerisme willen verstoren en zelfs helemaal kapot maken !!!!

  • Don Tessers

    Nog steeds geen reiswaarschuwing, zowel niet van regeringen als van reisorg. Tunis wordt gevaarlijker voor de toeristen. Tot we lezen dat er een paar toeristen dood zijn bij deze aanslagen.