IS eist aanval op televisiezender Kaboel op: dode en twintig gewonden

EPA
Bij de aanval op een televisiezender in Kaboel zijn één dode en twintig gewonden gevallen. Islamitische Staat (IS) eiste de aanval op. 

Gewapende mannen zijn binnengedrongen in de gebouwen van de lokale televisiezender Shamshad TV in Kaboel. Ruim twee en een half uur na de inval, liet de zender weten dat de aanval voorbij was.

Een woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken, Najib Dansih, deelde mee dat één werknemer is omgekomen. "Twintig van onze collega's raakten gewond, waaronder zes ernstig", zei een televisiepresentator toen hij iets na het einde van de aanval weer op het scherm verscheen.

Volgens een lokale politieagent liet de zender weten dat alle werknemers die tijdens de aanval vast zaten in het gebouw zijn gered. Een reporter stelt dat het personeel weer mag uitzenden zoals normaal, hoewel de bovenste verdiepingen nog opgeruimd worden.

De aanslag werd opgeëist via het IS-communicatiekanaal Amaq.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.