IS doodt acht politieagenten in Caïro

AP
De Egyptische tak van terreurgroep Islamitische Staat (IS) heeft op Twitter de verantwoordelijkheid opgeëist voor de acht doodgeschoten politieagenten. In Caïro hadden mannen het vuur geopend op de minibus van de agenten.

De agenten in de politiewagen werden tegengehouden door vier mannen in een pick-up. Die openden het vuur met automatische geweren en sloegen daarna op de vlucht. De aanval gebeurde in het district Helwan, op 35 kilometer ten zuiden van Caïro, meldt het ministerie van Binnenlandse Zaken.
        
Volgens de krant Youm7 zwaaiden de aanvallers met vlaggen van terreurgroep Islamitische Staat.

Het Egyptische Binnenlandministerie bevestigt dat de agenten bezig waren met een routine veiligheidscontrole, en dat er minstens vijf daders waren. De Egyptische tak van terreurgroep IS heeft de schietpartij inmiddels opgeëist.

Er zijn al vaker veiligheidstroepen aangevallen in Egypte. Het Arabische land vecht tegen militanten die in opstand kwamen toen militairen het bewind van president Mohamed Mursi van de Moslimbroederschap omver wierpen. Dit gebeurde in 2013 na massale protesten tegen diens regering.

Reeds honderden soldaten en veiligheidstroepen zijn gedood in aanvallen gericht op westerse doelen. In maart werden op het Egyptische schiereiland Sinaï nog dertien politieagenten gedood.

AP