Is dit de slechtste toreador ooit? Al vijf keer stond hij in de arena, evenveel keer raakte hij zwaargewond

Andres Roca Rey werd dinsdag andermaal verslagen door een stier.
afp Andres Roca Rey werd dinsdag andermaal verslagen door een stier.
Andres Roca Rey heeft wellicht het verkeerde beroep gekozen. De 20-jarige toreador stond nog maar vijf keer in de arena, maar bekocht dat al evenveel keer bijna met zijn leven. Vijf woeste stieren raakte hem al overal, waaronder zijn scrotum, zijn aars en zijn kaak.

De Peruviaanse stierenvechter Andres Roca Rey verloor bij zijn debuut al twee tanden en daarmee was zijn ongelukkige carrière ingezet. Een gevecht later werd zijn kaak verbrijzeld. Vervolgens nam een andere stier hem op de hoorns, waarbij Rey in de aars werd geraakt.

Opgelet: onderstaande video bevat schokkende beelden.

Na enkele levensbelangrijke hechtingen en enkele maanden revalidatie trok Rey opnieuw de arena in... om een hoorn in zijn scrotum te krijgen.

En nog was het niet gedaan.

De gewonde stierenvechter wordt uit de arena gedragen.
afp De gewonde stierenvechter wordt uit de arena gedragen.

Opnieuw verloren

Dinsdag nam Rey het in Pamplona op tegen een andere stier, die onmiddellijk de aanval inzette. De woeste stier stak een gat van 10 centimeter in zijn bil en raakte daarna ook zijn kruis. Rey werd in de lucht gekatapulteerd toen de stier zijn hoorn losrukte, waardoor zijn rechter buikspier werd doorgesneden. Rey werd in allerijl naar het ziekenhuis afgevoerd, maar is ondertussen buiten levensgevaar.

Niet opgeven

Voor de gemiddelde toreador zou het nu wel welletjes zijn, maar Rey geeft niet op. Hij wil het na een nieuwe revalidatie opnieuw tegen een stier opnemen. De ambulance is bij dezen gereserveerd.