Is deze kidnapping wel echt?

De Russische politie is een onderzoek gestart naar een mogelijke ontvoering op klaarlichte dag in Moskou. Van de 'kidnapping' verscheen eerder deze maand een video op YouTube. De echtheid van de beelden is niet bewezen, mogelijk gaat het om een hoax, schrijft Daily Mail. De 22-jarige Artem Mailov registreerde de mogelijke ontvoering met een dashcam en stapte met de beelden naar de politie.

Op 18 mei zag Mailov van achter zijn stuur hoe een voetganger door drie mannen gegrepen werd en in de koffer van het voertuig voor hem werd gegooid. Vlak daarvoor had de auto de overstekende man bijna aangereden, waarop de 'gekidnapte' een blikje naar de wagen gooide. De drie mannen stormden vervolgens uit de wagen en grepen de voetganger vast. Nadat ze de jongeman in de kofferbak hadden gegooid, stoven ze ervandoor.

Dé vraag die pers en politie zich momenteel stellen is: was de ontvoering echt of in scène gezet?

In een poging meer te weten te komen is Mailov, getuige en maker van de video, al verschillende keren op de rooster gelegd door de politie. De twintiger blijft bij zijn standpunt dat de ontvoering echt leek en hij er voor niets tussen zat. "Het was allemaal heel snel voorbij. Ik had de tijd niet om te reageren." Mailov benadrukt ook dat hij medelijden heeft met het mogelijke slachtoffer. "Ik hoop dat de politie hem heelhuids terugvindt. De mannen die hem meenamen zagen er gevaarlijk uit", aldus nog de getuige.

De politie roept internetgebruikers intussen op om zich te melden als ze de mannen of de wagen in de video herkennen. Ze onderzoekt de beelden, maar sluit een hoax niet uit. "De bedenking die wij maken is dat de video te perfect lijkt en mogelijk in scène is gezet. Toch kunnen we niet anders dan deze zaak ernstig te nemen en het onderzoek af te wachten", aldus een woordvoerder van de politie.

Wordt ongetwijfeld vervolgd...