Exclusief voor abonnees

Werd gecrashte vliegtuig in Iran (per ongeluk) neergeschoten? Dit is wat we nu weten

De hele omgeving waar het vliegtuig is neergestort ligt bezaaid met brokstukken.
AFP De hele omgeving waar het vliegtuig is neergestort ligt bezaaid met brokstukken.
176 mensen lieten het leven bij de crash van het Oekraïense passagiersvliegtuig in Iran, nauwelijks een paar uur nadat Iran een dertigtal raketten richting twee Amerikaanse luchtmachtbasissen lanceerde. Over de oorzaak van de crash doen intussen heel wat verhalen de ronde: motorpech volgens de Iraanse autoriteiten, al dan niet per ongeluk neergeschoten volgens het PentagonWat is momenteel geweten, en wat nog niet?

Je hebt 9% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Peter Thys

  Iranezen hebben alvast snel geleerd van de Russen om de verkeerde voliegtuigen naar beneden te halen !

 • HUGO Wils

  Dit kan onmogelijk een ongeluk zijn.Deze lanceerplatformen zijn uitgerust met een radar die onmiddellijk weergeeft of het een militair of burgervliegtuig is.Dit is gekoppeld aan de transponder.Het zijn hittedoel zoekende raketten.Trump werd voor leugenaar versleten maar nu Canada en GB hetzelfde zeggen is het een spijtig ongeluk.De Iraanse leiders zijn zo doortrapt dat ze er niet voor terugdeinzen om onschuldige slachtoffers te maken.

 • Tom De Bondt

  @joseph verbeke : ze weigeren dit niet, ze willen deze (uiteraard) niet aan Amerika geven, maar ze hebben wel aangeboden die naar Frankrijk te brengen en ze daar samen te bekijken.

 • Guy Moreels

  Domme vraag ! Natuurlijk ! En per ongeluk ? Is een (goed) vliegtuig van Amerikaanse makelij. En de Amerikanen maar uitdagen !

 • Diane Bernaerts

  Ik kan nog aannemen dat het per ongeluk is neergeschoten, maar waarom zou Iran in vredesnaam onschuldige Iraniërs Oekraïners en Canadezen willen doden? Hoe zouden ze daarmee de VS kunnen treffen?