VS stelt F-22-vliegtuigen op in Qatar, spanningen met Iran nemen steeds toe

F-22 Raptors van het Amerikaanse leger.
AP F-22 Raptors van het Amerikaanse leger.
De Verenigde Staten hebben voor het eerst F-22-stealthvliegtuigen naar Qatar gestuurd, zo heeft het Pentagon vrijdag bekendgemaakt. Daarmee wordt de militaire aanwezigheid van de VS in de regio van de Perzische Golf nog wat groter te midden van de spanningen met Iran.

De F-22 Raptors werden opgesteld "om de Amerikaanse troepen en belangen te verdedigen", deelde het algemene bevel van de Amerikaanse strijdkrachten mee, zonder te preciseren om hoeveel toestellen het ging. Een bijgevoegde foto toonde vijf F-22's die over de Amerikaanse luchtmachtbasis Al Udeid in Qatar vlogen.

In mei stuurden de VS een vliegdekschip naar de Perzische Golf, alsook B-52 Stratofortress-bommenwerpers, die kernraketten kunnen transporteren.
14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Michael Van Lith

  Als trump die oorlog begint.... Is dat het einde van de wereldbeschaving.. Zal het geweld alleen maar toenemen wereldwijd.. En zullen het westen en hun geallieerden het onderspit delven... Amerika heeft wel miljarden meer geinvesteerd...in hun oorlogstuig.. Maar in afghanistan en irak is gebleken dat de militanten met slechts een aansteker amerika vele doden kan bezorgen... dus dit is echt het eind van de tijd zoals we die kennen

 • Luc Janssens

  Trump heeft gelijk. Alles plat gooien in Iran wij hebben er geen last van .

 • Michel Van Limbergen

  G20, gewoon oogverblinding om hun vuile spelletjes verder te kunnen zetten

 • WILLIAM TAELMAN

  Er zal altijd oorlog gevoerd worden tot dat de wereld zal stoppen met leven , de grote leiders zullen de wereld om zeep helpen niet de bevolking

 • Febe Chapin

  Ongelooflijke toestellen, deze zijn wel stealth tegenover de drone die dat niet was. Maar ook stealth langs alle kanten, wat meeste nieuwe generatie vechters, waaronder de F-35, wel een zwakke (stealth) kant hebben. Ze kunnen wel wat schade aanrichten met deze, maar is niet genoeg tegen Iran.