Meisje (9) boekt droomtrip naar Disneyland nadat ze paswoord van papa's PayPal raadde

Ian Wilson met zijn partner Tracey,  zoon Anthony en dochters Marie en Susan (rechts).
Facebook Ian Wilson met zijn partner Tracey, zoon Anthony en dochters Marie en Susan (rechts).
Haar papa lag te slapen toen de Britse negenjarige Susan voor zichzelf een droomreis naar Disneyland Parijs boekte. Ze reserveerde, enkel voor zichzelf, vluchten en hotelaccommodatie, naast een vipbezoek aan de Eiffeltoren en inkomkaartjes voor Disneyland. Ze slaagde daarin nadat ze papa's paswoord voor betaaldienst Paypal had geraden. Prompt was papa ruim 1.100 euro kwijt.

Ian Wilson uit het Engelse Immingham lag vredig te dutten toen zijn dochter zijn smartphone nam en besloot wat geld uit te geven. Drie dagen later, op 27 oktober, ontdekte hij dat er buiten zijn weten om ruim 1.100 euro was uitgegeven. 

"Ik dacht meteen dat ik het slachtoffer van internetfraude was geworden, dus belde ik naar Paypal. Daar zeiden ze me dat het toestel van waarop de betalingen waren gebeurd normaal leek en het dus vermoedelijk niet om fraude ging. Dus controleerde ik de geschiedenis van mijn smartphone en vond ik al die websites in mijn geschiedenis. Ik vroeg Susan of zij misschien met mijn smartphone had gespeeld en ze bekende meteen. Ze was er het hart van in en betoonde spijt. Ik kon haar niet straffen".

Het meisje verklaarde dat ze er geen idee van had hoe ze de trip had geboekt en zei dat ze gewoon graag met haar vaders smartphone speelt. Ze wist niet eens wat de Eiffeltoren is.

Zodra hij wist wat er gebeurd was, belde Wilson zijn bank, Paypal en de reisagentschappen om te proberen zijn geld te recupereren. Uiteindelijk stortte Paypal het geld terug. Wilson kreeg van hen te horen dat het incident daar als 'fraude door vrienden' werd geklasseerd en dat dit vaak voorkomt.

Wilson roept ouders nu op zich ervan te vergewissen dat hun kinderen geen toegang hebben tot hun elektronische toestellen. "Installeer een pincode op je smartphone. Ik dacht dat ik dat niet nodig had, maar nu weet ik wel beter".
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Katja Schraudy

    Slim kind

  • Kamil Kose

    Had er toch dân maar gegaan als het mijn dochter had geweest!!je gaat dat meisje dat toch niet ontzeggen!

  • ronny onraedt

    Als een login van Paypal kan geraden worden dan zeker ook een pincode voor een toestel hoor.