John Kerry houdt vast aan gesprekken met Iran na fietsongeluk

Kerry tijdens een fietstochtje in maart.
REUTERS Kerry tijdens een fietstochtje in maart.
De gesprekken tussen de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry en Iran leveren geen vertraging op. Kerry wil zich ondanks het fietsongeluk waarbij hij een been brak gewoon aan het tijdschema houden. Dat heeft zijn ministerie gemeld.

Kerry was zaterdag in Genève voor besprekingen over het kernprogramma van Iran, waarover eind juni een akkoord moet zijn bereikt. Een dag later ging hij bij een ritje in Frankrijk onderuit. Kerry is inmiddels terug naar huis gekeerd.

Volgens zijn woordvoerster heeft de minister inmiddels al contact gehad met zijn collega in Iran. "Hij is van plan om eind deze maand fysiek aanwezig te zijn tijdens de gesprekken", zei zijn zegsvrouw Marie Harf. "Daarmee houdt hij zich aan het schema dat voor zijn ongeluk is opgesteld".

Kerry is na zijn beenbreuk weer naar de Verenigde Staten gevlogen. De 71-jarige topdiplomaat wordt aan boord van een militair toestel, dat is opgestegen van de Amerikaanse luchtmachtbasis Ramstein (Rijnland-Palts), door medisch personeel verzorgd. Dat deelde de woordvoerder van de Amerikaanse missie in Genève mee. Volgens zijn ministerie moet Kerry de behandeling in het Massachusetts General Hospital in Boston voortzetten. De wielerfanaat was gisteren tijdens een fietstocht in het Frans-Zwitsers grensgebied gevallen. Hij kreeg in een ziekenhuis in Genève een eerste behandeling.