Iran niet bereid opnieuw te onderhandelen over raketprogramma

De Iraanse president Hassan Rouhani
ap De Iraanse president Hassan Rouhani
Iran heeft vandaag herhaald dat de ballistische raketten die het land heeft of ontwikkelt alleen bedoeld zijn ter zelfverdediging. Over dat programma is dus niet te onderhandelen. "Iran heeft dat in alle bilaterale diplomatieke ontmoetingen benadrukt," zei een woordvoerder van Buitenlandse Zaken tegen persbureau Mehr.

Persbureau Reuters meldde eerder, zich beroepend op Iraanse en westerse functionarissen, dat Iran om de internationale spanning te verminderen de deur heeft opengezet voor de zes wereldmachten, waarmee in 2015 een nucleaire deal werd gesloten, om te praten over sommige "aspecten" van het raketarsenaal. Volgens Iran klopt dat echter niet.

De Amerikaanse president Donald Trump wil het akkoord, "het slechtste ooit" uit de tijd van zijn voorganger Barack Obama, van tafel vegen. Rusland, China, Groot-Brittannië, Frankrijk en Duitsland houden eraan vast.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Nick Blomme

    Soms heb je het gevoel dat "van Obama" de enigste drijfveer is in de beslissingen van Trump.

  • Jan Huysmans

    Die Trump gaat blijkbaar de geschiedenis is al de president met de meeste blunders op zijn palmares.