Iran neemt sleepboot in beslag waarmee meer dan 290.000 liter gasolie gesmokkeld werd

Illustratiebeeld. Ook de Stena Impero werd op 19 juli in beslag genomen.
VIA REUTERS Illustratiebeeld. Ook de Stena Impero werd op 19 juli in beslag genomen.
Iran heeft een sleepboot in beslag genomen die gebruikt werd door buitenlandse oliesmokkelaars in de Golf. Dat hebben de Iraanse autoriteiten vandaag bekendgemaakt.

De sleepboot had meer dan 290.000 liter gasolie aan boord, zo zei het hoofd van de kustwacht in de zuidelijk Iraanse provincie Hormozgan.

Aan boord van de sleepboot bevonden zich twaalf Filipijnen, die opgepakt en ondervraagd zijn door de autoriteiten. Smokkel van olie en oliegas van Iran naar de Arabische Golfstaten komt veel voor in de regio. Volgens Iran zitten georganiseerde bendes achter de activiteit en is het moeilijk de bendeleiders op te sporen.

Bekijk ook:

Indrukwekkende beelden van inbeslagname Britse tanker
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Paul Boutsen

    Het schip had 290 ton gasolie (290.000 liter) aan boord, wat heel normaal is voor een schip van die grootte voor eigen propulsie, waarschijnlijk kan meer dan het dubbele ingeslagen worden. Bovendien komt de fuel uit Iran, dus iemand zal ze wel in Iran geleverd aan het schip. Maar Iran is al een paar maand op oorlogspad en dus schotelen ze het smokkelverhaal door aan de pers, die het gretig overneemt.

  • Frans Peeters

    Een Britse tanker die olie versleept van Iran naar een ander Arabisch land en maar sancties uitvaardigen