Iraanse Revolutionaire Garde heeft persoon die video van raketaanval op vliegtuig online plaatste gearresteerd

In een video die donderdagavond online verscheen is het moment waarop de raket inslaat op het vliegtuig te zien.
rv In een video die donderdagavond online verscheen is het moment waarop de raket inslaat op het vliegtuig te zien.
De persoon die de beelden online heeft gezet waarop te zien is dat een passagiersvliegtuig door een raket wordt neergehaald nabij Teheran is opgepakt. Het Iraanse persbureau Fars meldt dat de Revolutionaire Garde de persoon heeft gearresteerd.

De Revolutionaire Garde heeft de verantwoordelijkheid voor het neerhalen van het vliegtuig op zich genomen, nadat Iran dagenlang ontkende dat het vliegtuig was neergeschoten. De video was toen al geplaatst. 

Het toestel van een Oekraïense luchtvaartmaatschappij werd vorige week woensdag door een raket uit de lucht gehaald. Daarbij kwamen 176 mensen om het leven.

Waarom de persoon die de video heeft geplaatst is opgepakt, is niet bekendgemaakt.

Herbekijk de video hier: 
9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Johan Vandecaveye

  In sommige landen moet de burger zichzelf beschermen tegen de overheid. Dit kan door gebruik te maken van versleutelde software, geëncrypteerde communicatie apps zoals Signal en anonieme netwerken zoals Tor.

 • Katrien Buyens

  Toch moedig dat ze na enkele dagen de verantvoordelijkheid opeisen. Er zijn landen die na maanden en jaren niks zeggen en beweren dat onderzoek bezig is.

 • Hans Oomen

  En waar zijn nu de o zo grote wereldleiders met hun spierballengerol zal weer doofpot worden ... weer worden de verkeerde mensen gestraft .

 • Cor Dierckx

  Ik denk dat hij al weet wat hem te wachten staat.

 • wim CLAES

  zou hij nog leven?