Iraanse autoriteiten beweren dat protestacties onderdrukt zijn

Een beeld van een protestactie aan een universiteit in Teheran op 30 december 2017.
AP Een beeld van een protestactie aan een universiteit in Teheran op 30 december 2017.
De Iraanse autoriteiten claimen de protesten in het land te hebben neergeslagen. De Revolutionaire Garde van het bewind heeft dat zondag gemeld via zijn mediakanalen.

"De revolutionaire bevolking van Iran heeft samen met de Basij-milities, politie en het ministerie van Inlichtingen de keten van onrust gebroken, die was gecreëerd door de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, de zionisten, Saudi-Arabië, de hypocrieten en aanhangers van de sjah", aldus de Revolutionaire Garde.

Tientallen doden

In de afgelopen weken waren duizenden Iraniërs de straat opgegaan om te demonstreren tegen onder meer corruptie, werkloosheid en onderdrukking. Ongeveer duizend demonstranten zijn opgepakt. Bij de onlusten vielen tientallen doden.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • luciano vegetariano

    orde en tucht. zo moet het zijn.

  • Gerard Braeckmans

    Beweren, claimen,gebroken: allemaal zwaarwichtige woorden die hier gebruikt worden. Bij ons kan je dat niet aanhalen.