Iran zegt onbekende drone te hebben neergehaald

Archiefbeeld
AFP Archiefbeeld
Het Iraanse leger heeft vrijdag een "niet geïdentificeerde" drone neergehaald in de regio Bandar-e Mahchahr, een zuidwestelijke haven die op de Golf uitgeeft, zo hebben Iraanse persbureaus gemeld.

"De luchtafweer is in de loop van de ochtend in actie getreden en heeft dit toestel vernietigd dat in het luchtruim van Bandar-e Mahchahr vloog", in de provincie Khoezestan, meldt het persbureau Isna. 

Nauw aanleunend bij de ultraconservatieven en in het algemeen goed ingelicht over defensie, weet het persbureau Tasnim dat het toestel met het raketsysteem Mersad is neergehaald. Geen van beide media gaf bijkomende details.

Later op de dag sloot Tasnim niet uit dat het een Iraans toestel betrof dat werd neergehaald tijdens een nachtelijke oefening voor het testen van raketsystemen. Brokstukken van de drone zijn in een moerassig gebied terechtgekomen, aldus het persbureau dat eraan toevoegde dat het leger een onderzoek instelt.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • jean-luc barra

    Gezien hun technologische kennis zal het waarschijnlijk een drone van eigen fabrikaat zijn.