Iran zegt dat het Amerikaanse cyberaanval heeft afgeslagen: “Ze proberen het, maar zonder succes”

EPA
Iran zegt dat het een Amerikaanse cyberaanval heeft afgeslagen. “Ze proberen het, maar hebben nog geen succesvolle aanval uitgevoerd”, stelt de Iraanse minister van Telecommunicatie Mohammad Javad Azari Jahromi. Volgens persbureau Reuters noemt hij de aanvallen "cyberterrorisme".

The Washington Post meldde zaterdag dat de Verenigde Staten met een cyberaanval de Iraanse raketlanceerinstallaties heeft uitgeschakeld. Die stap zou Washington hebben genomen toen een militaire aanval op het laatste moment was afgeblazen door president Donald Trump, nadat Iran een Amerikaanse drone uit de lucht had geschoten.

Nog volgens de Washington Post moesten de cyberaanvallen aanvankelijk dienen als antwoord op de aanvallen van midden juni op olietankers in de Straat van Hormuz. Washington wijst voor die aanvallen met beschuldigende vinger naar Iran, maar Teheran ontkent elke betrokkenheid.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jeffrey Deekers

    In de geschiedenis heeft Amerika al veel zaken op andere landen gestoken alleen maar om ermee ten oorlog te kunnen gaan. Spanje (Maine), Irak (9/11) en nu Iran voor een aanval die niet eens bewezen is van Iran te komen. In dit verhaal sta ik achter Iran, laat u niet door door de bullebakken met grote monden in het witte huis die alleen aan olie en geld verdienen via oorlog en wapens denken

  • Jos Spriet-Dewaele

    laat amerika maar opletten of heel de situatie escaleert en dat zal niet zonder gevolgen zijn ook niet voor amerika