Iran zal "met trots" de economische sancties omzeilen die VS opleggen

Volgens Rohani (R) is er voor Trump (L) geen enkele president geweest die zo ingaat tegen het internationaal recht en de internationale conventies.
epa Volgens Rohani (R) is er voor Trump (L) geen enkele president geweest die zo ingaat tegen het internationaal recht en de internationale conventies.
Iran gaat de nieuwe Amerikaanse sancties die vandaag ingaan "met trots omzeilen". Dat zei de Iraanse president Hassan Rohani in een toespraak. De sancties zijn vooral gericht tegen de olie- en financiële industrie. 

"Ik kondig aan dat we trots jullie illegale en oneerlijke sancties gaan omzeilen, aangezien ze ingaan tegen het internationaal recht", aldus Rohani in een televisietoespraak. 

Amerikaans president Donald Trump kondigde vorige week aan dat hij de sancties tegen Iran, die eerder werden opgeheven in het kader van het nucleair akkoord met Iran uit 2015, opnieuw invoert. In mei van dit jaar kondigde Trump aan dat de VS zich terugtrokken uit het volgens hem slechte akkoord, dat werd gesloten tussen Iran, de vijf permanente leden van de VN-Veiligheidsraad, Duitsland en de Europese Unie. 

Intimidatie

"We bevinden ons in een situatie van economische oorlog en we worden geconfronteerd met de macht van intimidatie. Ik denk niet dat er in het Witte Huis ooit al iemand is geweest die zo ingaat tegen het internationaal recht en de internationale conventies", zei Rohani nog.
12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Frans Peeters

  Een akkoord goedgekeurd en getekend door alle landen gaat Trump nu eenzijdig verbreken met verpletterende dwang aan alle landen die durven Iraanse olie of goederen verhandelen. VS meet zich dictatoraanse trekjes aan

 • Karel Tichmann

  China en India kopen nu geen olie uit Iran, Trump is de machtigste man ter wereld. (Zonder enige twijfel)

 • Marie Vanakker

  Met bondgenoten zoals Rusland en China zal dat wel lukken zeker . Iran kan via Rusland Trump weer heel makkelijk terug in zijn hok krijgen .De "beste president ooit" is namelijk doodsbang van Poetin .

 • lucien lemahieu

  en wanneer sancties tegen de VS ?

 • Marc Baeyens

  Met moslimlanden onderhandel je nooit zonder keiharde garanties. Gelukkig is daar een Trump om ons wakker te schudden.