Iran wil familie van slachtoffers per ongeluk neergehaalde Boeing vergoeden

VIA REUTERS
Iran is bereid een schadevergoeding te betalen aan de familieleden van de mensen die op 8 januari omkwamen bij de vliegtuigcrash in Teheran. 

Het Iraanse leger aanzag de Boeing 737 van Ukraine International Airlines voor een kruisraket en haalde het toestel per ongeluk neer. Dat kostte 176 mensen het leven. 

De slachtoffers waren voornamelijk Iraans-Canadezen, maar ook Afghanen, Britten, Oekraïners en Zweden. Het was de Zweedse minister van Buitenlandse Zaken die donderdag bekendmaakte dat Iran ermee instemde om een schadevergoeding te betalen.

"Iran en de verschillende betrokken landen hebben een principe-akkoord ondertekend. Er bestaat geen twijfel dat Teheran zal betalen, ook al moet het exacte bedrag nog worden besproken", meldde minister Ann Linde.

EPA
via REUTERS1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Johan Vervaeck

    Daarmee is voor mij de kous niet af, maar het is toch een begin van schulderkenning.