Iran wil economie redden met toerisme: strenge regels zouden versoepeld kunnen worden voor toeristen

De Iraanse vicepresident Ali Asghar Mounesan kondigt aan tijdens een persconferentie dit het land meer zal inzetten op toerisme.
EPA De Iraanse vicepresident Ali Asghar Mounesan kondigt aan tijdens een persconferentie dit het land meer zal inzetten op toerisme.
Iran wil extra inzetten op toerisme als een bron van inkomsten, nu de Verenigde Staten opnieuw sancties hebben opgelegd aan Teheran. "Nu in het bijzonder kunnen we een alternatieve bron van inkomsten creëren met de promotie van ons potentieel voor toeristen", aldus vicepresident en het hoofd van de toeristische autoriteiten Ali Asghar Mounesan. 

Vorig jaar reisden vijf miljoen buitenlanders naar Iran. Mounesan wil dat aantal dit jaar aanzienlijk zien stijgen, vooral door meer toeristen uit EU-landen aan te trekken. 

Toeristen zullen voortaan geld kunnen wisselen in wisselkantoren, en niet enkel in de banken, aldus de vicepresident. Ook bekijkt de overheid of het mogelijk is om op bepaalde vlakken de strenge regels in het land wat te versoepelen voor buitenlanders. Zo zijn de strenge voorschriften rond kledij een afknapper voor heel wat vrouwelijke toeristen, die geen hoofddoek of chador (een Perzisch gewaad) willen dragen. "Andere landen, andere regels. Die moeten gewoon gerespecteerd worden", aldus Mounesan vandaag nog.

Door de economische crisis in het land, is de waarde van de nationale munt, de Iraanse rial, sterk gedaald. Door de sterke euro is Iran voor Europeanen echter net een interessant land om te bezoeken.
28 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • patrick decoo

  Echte politiekers niets mag daar maar voor toeristen zou het dan toch mogen Wacht tot je een stap verkeerd zet en dan de rest van je leven de bak in of gestenigd te worden Eerst dat achterlijk geloof afzweren in jullie land zou beter zijn en dan toeristen proberen te lokken

 • kris vdnees

  Iran staat op reisbestemming voor 2019. K weet het jullie te zeggen

 • Gert Maes

  Iran vreest een implosie van de economie. En daarmee een opstand van de eigen bevolking tegen hun extremistische ayatollah's. Het zijn net die ayatollah's die wij dan als toerist mee aan de macht moeten houden. Dacht het niet. Iran, prachtig land en bevolking. Maar geleid door een verwerpelijk regime.

 • Gerard Braeckmans

  Iran is een mooi land en de bevolking is er vriendelijk.

 • Dimitri Mostrey

  Iran is ongetwijfeld een mooi land. Om toerisme aan te trekken moet het af van haar negatief imago. Dat kan alleen als het een seculaire staat wordt. Zonder Ayatollah en bijhorende sharia. We onthouden “Andere landen, andere regels. Die moeten gewoon gerespecteerd worden”. Mooie slogan om aan de vluchtelingen mee te geven.