Iran vuurt raketten af richting Syrië na aanval op militaire parade

Duizenden mensen woonden de begrafenissen bij van de slachtoffers van de aanslag op de militaire parade.
AFP Duizenden mensen woonden de begrafenissen bij van de slachtoffers van de aanslag op de militaire parade.
Het Iraanse leger heeft vanochtend met raketten doelen bestookt in Syrië. Volgens Iraanse media die de Revolutionaire Garde citeren, was de aanval gericht tegen de leiders van de organisatie die verantwoordelijk is voor de aanslag op een militaire parade in de Iraanse stad Ahvaz. Daarbij kwamen 25 mensen om het leven, onder wie twaalf leden van de Revolutionaire Garde.

De aanval vond plaats in de regio Albu Kamal, in het oosten van Syrië. Volgens de Revolutionaire Garde werden vanuit het westen van Iran zes raketten afgevuurd. Ook werden zeven drones ingezet om doelen te beschieten. 

Volgens mediaberichten zouden meerdere militanten van de 'Al Ahvaz-groep' zijn gedood. Zowel het 'Ahvaz Nationale Verzet', een Iraanse ethnisch-Arabische afscheidingsbeweging, als IS hadden de verantwoordelijkheid voor de aanval op de parade opgeëist. Volgens ayatollah Ali Khamenei werden de daders betaald door Saoedi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten en zouden de aanstokers "streng gestraft" worden.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.