Iran overschrijdt kaap van 10.000 coronadoden

Illustratiefoto.
Photo News Illustratiefoto.
 In Iran zijn volgens de officiële cijfers meer dan 10.000 mensen overleden aan het coronavirus. De afgelopen 24 uur werden er 134 coronadoden geregistreerd. Geen ander land in het Midden-Oosten is qua sterfgevallen en besmettingen harder getroffen door de pandemie.

De afgelopen week kwam het dagelijkse aantal nieuwe doden meerdere keren boven de 100 uit. Het is voor het eerst in twee maanden tijd dat een dergelijke stijging zich voordoet in het land.

Geen lockdown

Iran stelde geen lockdown in om het virus te beteugelen, maar sloot in maart wel de scholen en annuleerde openbare evenementen en reizen tussen alle provincies. Vanaf april heeft de regering de maatregelen geleidelijk versoepeld. Sindsdien neemt het aantal besmettingen snel toe. 

Volgens de autoriteiten zijn er meer dan 215.000 infecties vastgesteld. President Hassan Rohani zei zaterdag dat de overheid overweegt om het dragen van mondmaskers in het openbaar te verplichten.

Iran was na China een van de eerste landen waar het nieuwe coronavirus snel om zich heen greep. Het land staat wereldwijd op de tiende plaats wat het aantal besmettingen betreft en op de negende plek qua aantal doden.
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Piet Deroover

    In België, een ontwikkeld land met een goede gezondheidszorg, was het niet beter. Dat is verontrustend.

  • Karel Delcroix

    België heeft 7 keer minder inwoners dan Iran en zit ook al tegen de 10000 doden... hoe verklaar je dat?

  • Dirk Bogaerts

    Net iets meer Covid doden dan in België momenteel, maar ze zijn wel met 7x meer inwoners in Iran!