Iran maakt melding van 'overwinning' van Hezbollah op Israël en de VS na verkiezingen in Libanon

De Iraanse grootayatollah Ali Khamenei, leider van de Islamitische Republiek.
EPA De Iraanse grootayatollah Ali Khamenei, leider van de Islamitische Republiek.
De sjiitische Hezbollah heeft zondag bij de verkiezingen in Libanon een 'overwinning' behaald, die een succes is 'in de strijd tegen Israël' en de VS.

Dit heeft de Iraanse staatstelevisie dinsdag omgeroepen. "Deze overwinning completeert de militaire successen. Het Libanese volk en zijn vertegenwoordigers, te weten de Hezbollah en andere verzetsgroepen, hebben ze behaald in de strijd tegen Israël en zijn bondgenoten", in het bijzonder de VS. Dat heeft volgens de Iraanse staatstelevisie Ali Akbar Velayati gezegd. Hij is adviseur internationale aangelegenheden bij ayatollah Ali Khamenei, de opperste leider van de Islamitische Republiek.

Verwijzend naar het militair engagement van de Hezbollah in Syrië aan de zijde van president Bachar al-Assad, houdt het resultaat van de Libanese parlementsverkiezingen ook "de overwinning (...) van de determinerende hulp aan Syrië tegen de terroristen" in, aldus Velayati. "Deze overwinning van het Libanese volk en het verzet (...) is ook een goedkeuring van het beleid van de Libanese regering om de onafhankelijkheid van Libanon (...) ten opzichte van Israël te vrijwaren."
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Pedro Gonzalez

    Uiteraard. Iran steunt terroristen zoals Hezbollah wier droom het is Israël te vernietigen. Nu is het wachten op Netanyahu.

  • Frans Peeters

    VDP met straaljagers en bommenwerpers kan je geen land veroveren