Iran dient klacht in bij Verenigde Naties over Amerikaanse drone

Dit zijn volgens Iraanse autoriteiten de resten van de Amerikaanse drone.
AP Dit zijn volgens Iraanse autoriteiten de resten van de Amerikaanse drone.
Iran heeft bij de Verenigde Naties een officiële klacht ingediend tegen de VS wegens schending van zijn luchtruim door een drone. Dat heeft persbureau Tasnim vandaag opgetekend uit de mond van onderminister van Buitenlandse Zaken Gholamhossein Dehghani. Het onbemande toestel werd eerder deze maand neergehaald.

Tasnim zegt dat bij de Veiligheidsraad bezwaar is gemaakt tegen deze agressie met een Amerikaanse drone en dat Teheran zich het recht voorbehoudt krachtdadig te reageren als de VS ermee doorgaan.

Het Amerikaanse vliegtuigje werd op 20 juni neergeschoten. Volgens de Iraniërs gebeurde dat boven een van hun zuidelijke provincies aan de Golf, volgens Washington boven internationale wateren. De spanning tussen beide landen nam verder toe door het incident.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Christine Laevers

    Ik vind dat Iran tot nu toe het spel zeer braaf en geduldig speelt. Misschien wachten ze gewoon tot er geen Trump meer is, wat uiteindelijk heel wijs zou zijn.

  • paola nerozzi

    Dat ze maar hun plan trekken ons niet mee moeien we hebben hun niet nodig

  • frans Venloo

    Goe bezig en een echte vriendschap dat ligt er bovenop . De VN steken hun kop in het zand zoals altijd, verwacht daar echt niks van .