Iran belooft Oekraïne zwarte dozen gecrasht vliegtuig

Brokstukken van het vliegtuig van Ukraine International Airlines dat kort na vertrek uit Teheran door Iran werd neergehaald.
VIA REUTERS Brokstukken van het vliegtuig van Ukraine International Airlines dat kort na vertrek uit Teheran door Iran werd neergehaald.
Iran zal Oekraïne de zwarte dozen overhandigen van het vliegtuig dat anderhalve week geleden uit de lucht werd geschoten. Dat heeft het Iraanse persbureau Tasnim vandaag gemeld.

Oekraïne had Teheran eerder al verzocht de zwarte dozen te geven van het toestel van Ukraine International Airlines dat kort na vertrek uit Teheran door Iran was neergehaald. 

Iran ontkende aanvankelijk het toestel neergeschoten te hebben, maar gaf een week geleden toch toe dat Iraanse militairen verantwoordelijk waren. Volgens Teheran was er geen opzet in het spel. Na de toegeving kwamen duizenden mensen op straat om te protesteren tegen de regering.

Door de crash kwamen alle 176 inzittenden om het leven. Veel slachtoffers waren Iraniërs met een tweede nationaliteit, in veel gevallen de Canadese.