Iraanse vrouwen rijden geestelijke aan die hen verklikte voor uitlaten van hond

Illustratiebeeld.
Shutterstock Illustratiebeeld.
In Iran riskeren twee vrouwen lange gevangenisstraffen omdat ze een geestelijke opzettelijk met de auto hebben aangereden. De reden? Hij verklikte hen bij de politie omdat ze hun honden aan het uitlaten waren. En dat is in Iran niet toegelaten.

De geestelijke maakte de vrouwen eerst duidelijk dat wat ze aan het doen waren, niet door de beugel kon. Ook al is het houden van dieren steeds populairder in Iran, honden worden vooral door geestelijken vaak als onrein beschouwd. Toen de man vervolgens de politie verwittigde, achtervolgden ze hem met hun auto en reden ze hem aan. Terwijl de twee vrouwen de plaats van de aanrijding verlieten, bleef de geestelijke achter met een hoofdletsel.

De politie onderzoekt nu de feiten en probeert de twee vrouwen te identificeren. Als ze schuldig bevonden worden aan het toebrengen van opzettelijke slagen en verwondingen en het plegen van vluchtmisdrijf, dreigen ze voor jaren naar de gevangenis te moeten.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.