Iraanse tanker wijzigt route en vaart nu weg van Turkse kust

Amerika waarschuwt havens, banken en andere instanties geen zaken te doen met het schip.
AP Amerika waarschuwt havens, banken en andere instanties geen zaken te doen met het schip.
De Iraanse tanker Adrian Darya-1, voorheen bekend onder de naam Grace 1, gaat toch niet aanleggen in de Turkse haven Mersin. De tanker koerste af op Mersin, maar heeft de route gewijzigd en vaart nu weg van de Turkse kust. De nieuwe bestemming van de olietanker is onbekend.

Gibraltar legde de Iraanse tanker begin juli aan de ketting. Dat gebeurde omdat het schip ruwe olie zou vervoeren naar Syrië en daarmee Europese sancties zou schenden. Gibraltar gaf het schip weer toestemming te varen nadat Iran garanties had afgegeven dat de olie niet naar Syrië zou gaan.
De Verenigde Staten zijn boos dat het schip is vrijgegeven. Washington waarschuwt havens, banken en andere instanties geen zaken te doen met het schip of zijn bemanning op straffe van Amerikaanse sancties.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Don Tessers

    Het doel was via Turkije de olie in Syrië te krijgen. Erdogan gaat toch niet de confrontatie met de VS aan, dat zou hem de kop kosten.