Iraanse commandant dreigt met aanval op Israëlische kuststeden Haifa en Tel Aviv

Het strand van Tel Aviv
REUTERS Het strand van Tel Aviv
Een commandant van de Iraanse Revolutionaire Garde (IRGC) heeft gedreigd Israëlische steden aan de kust te bombarderen als de Amerikanen Iran zouden aanvallen. “De VS moeten weten dat we in dat geval Tel Aviv en Haifa met de grond gelijk zullen maken'', zei generaal Yadolla Jawani volgens het staatspersbureau IRNA.

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu reageerde onmiddellijk op de dreiging van aartsvijand nummer 1. “Als dat regime de verschrikkelijke fout maakt om te proberen Tel Aviv en Haifa te vernietigen, dan zal dat niet lukken. Maar dan wordt dit de laatste verjaardag van de revolutie die ze vieren.”

De afbrokkeling van Israël en de bevrijding van Palestina vormen al veertig jaar onderdeel van de buitenlandpolitiek van de islamitische republiek. Iraanse raketten voor de middellange afstand hebben een bereik van ongeveer 2.000 kilometer en kunnen bijna elk doel in Israël treffen.

Hardliners

De dreiging van de Iraanse Revolutionaire Garde weerspiegelt vooral de standpunten van de hardliners in het land. Zij willen af van premier Hassan Rohani, die ontspanning in de regio nastreeft.
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Anita Wellens

  Hoe durft Iran zich te verdedigen, waar halen ze het lef!!

 • Ronny Biesen

  Wat een zooitje in die regio. Dat iedereen zich eens moeit in eigen land en voor het welzijn van hun burgers zorgt in plaats van zich overal te moeien. En dan Amerika en Israel als eerste. Is dat zo moeilijk?

 • Jan Verstrepen

  Iran zal in dat geval van een heel koude douche terugkomen en er niet goed van zijn. Moesten ze nu eens met elkaar overeenkomen dan kunnen ook toeristen naar beide landen komen, maar neen.

 • DAVID VAN LAER

  Als dit gebeurt zal Israël reageren met alle mogelijke middelen, en ontploft het gehele Midden-Oosten dan krijg je een scenario waarin de 2 grote strekkingen van de islam een coalitie tegen hun aartsvijand vormen bewapend door Rusland Iran en door Amerika Saoudi Arabia. Er wonen in Israël enkele miljoenen Joden en deze worden omringd door ongeveer een miljard arabieren die alle één ding gemeen hebben ze haten Israëliërs.

 • Tony Vandermaelen

  Ik vrees dat Netanyahu wel eens gelijk zou kunnen hebben. En gezien hun arsenaal wapens zou dat zeer vlug kunnen gaan.