Iraanse buitenlandminister naar New York voor VN-top

De Iraanse minister van Buitenlandse Zaken Mohammad Javad Zarif
AFP De Iraanse minister van Buitenlandse Zaken Mohammad Javad Zarif
De Iraanse minister van Buitenlandse Zaken, Mohammad Javad Zarif, reist morgen naar de Verenigde Staten om de bijeenkomst van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties bij te wonen, zo heeft zijn woordvoerder gezegd.

Zarif "vertrekt vrijdagochtend vroeg naar New York om de 74ste zitting" van de Algemene Vergadering bij te wonen, schreef woordvoerder Abbas Mousavi op Twitter. Eerder had Zarif gezegd dat zijn Amerikaanse ambtgenoot Mike Pompeo weigerde visa te verlenen aan de Iraanse delegatie.

Zarif verklaarde vandaag nog dat het “totale oorlog” zou zijn, als Saudi-Arabië of de Verenigde Staten een militaire aanval uitvoeren op Iran. 

De relatie tussen de VS en Iran is de laatste dagen geëscaleerd na aanvallen op twee Saudische oliecentrales die Washington en Riyad aan Teheran hebben toegeschreven. Teheran ontkent echter elke betrokkenheid.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.