Iraans passagiersvliegtuig verliest landingsgestel en komt op autobaan terecht

Het Iraanse passagierstoestel kwam op de snelweg naast de luchthaven terecht.
AP Het Iraanse passagierstoestel kwam op de snelweg naast de luchthaven terecht.
Een Iraans passagierstoestel is vandaag bij de landing van de baan geschoven en op een autoweg naast de luchthaven van Mahshahr terechtgekomen. Het vliegtuig zou hard op de landingsbaan zijn geklapt en daarbij mogelijk het landingsgestel zijn verloren, aldus de Iraanse staatstelevisie. Er zijn bij het incident geen gewonden gevallen.

Het vliegtuig uit de Iraanse hoofdstad Teheran, met 150 passagiers aan boord, kwam volgens de omroep omstreeks half tien lokale tijd ‘harder neer dan gebruikelijk’, waarna een deel van het landingsgestel afbrak of niet uitklapte. Het toestel, een McDonnell Douglas MD-83s van maatschappij Caspian Airlines, schoot door en kwam op een naast het vliegveld gelegen autoweg terecht.

Op beelden is te zien dat het vliegtuig niet ver van een woonwijk tot stilstand kwam. Er zijn geen gewonden gevallen, zo laat luchthavendirecteur Mohammad Reze Rezanian weten. De passagiers konden het toestel via de deuren en de vleugels veilig verlaten. De inzittenden, veelal met de handbagage bij zich, werden omlaag geholpen door mensen aan de grond. De autoriteiten doen onderzoek naar het incident.

VIA REUTERS

Tragisch ongeluk

Afgelopen zaterdag zag de bemanning van een Iraans vliegtuig, op weg van Teheran naar het Turkse Istanbul, zich genoodzaakt terug te keren vanwege een 'technisch mankement’. Het vliegtuig wist veilig te landen op de luchthaven van Mehrabad. De incidenten volgen op het tragische ongeluk met een Oekraïens passagiersvliegtuig op 8 januari, waarbij alle 176 inzittenden om het leven kwamen.

De Iraanse Revolutionaire Garde schoot de Boeing neer na het per abuis voor een vijandelijke kruisraket te hebben aangezien. Kort ervoor voerde Iran een vergeldingsactie uit op Amerikaanse doelen in Irak. Aanleiding voor de wraakactie was een Amerikaanse droneaanval op de hoge Iraanse legerleider Qassem Soleimani. De generaal kwam daarbij om het leven.

Passagiers konden het vliegtuig veilig verlaten via de deuren en de vleugels.
VIA REUTERS Passagiers konden het vliegtuig veilig verlaten via de deuren en de vleugels.
AP
VIA REUTERS
VIA REUTERSReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.