Iraakse troepen pakken 'IS-beul met witte baard' op die mensen openbaar stenigde in Mosoel

De man met witte baard, geïdentificeerd als Abu Omer, kijkt naar een hoop stenen vooraleer over te gaan tot de openbare executie.
ABNA 24 De man met witte baard, geïdentificeerd als Abu Omer, kijkt naar een hoop stenen vooraleer over te gaan tot de openbare executie.
Iraakse troepen wisten afgelopen vrijdag IS-terrorist Abu Omer op te pakken in Mosoel dankzij tips van enkele inwoners van de stad. De meedogenloze beul met witte baard werd algemeen gevreesd omdat hij publieke executies uitvoerde in naam van de terreurorganisatie.

De jihadi's hebben het onderspit moeten delven in Mosoel, maar sommige terroristen zijn na de nederlaag ondergedoken. In Syrië en Irak zouden zich nog minder dan 1.000 IS-strijders ophouden. De schuilplaatsen van de terroristen zijn ondertussen dun gezaaid.

Abu Omer
NC Abu Omer

Op beelden die in 2015 opdoken, zijn publieke executies te zien waaraan ook Abu Omer deelneemt. Zo is hij aanwezig bij de onthoofding van enkele mannen omwille van hun seksuele geaardheid. De beul met de witte baard voerde eveneens stenigingen uit. Maar nu heeft Abu Omer zelf aan het kortste eind getrokken nadat enkele bewoners aan de autoriteiten hadden doorgegeven waar hij zich ophield. De beul riskeert nu zelf de doodstraf.

Abu Omer bij zijn arrestatie
ABNA 24 Abu Omer bij zijn arrestatie27 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • peter colson

  Niet uit interesse, Pedro Gonzalez, maar op bevel op straffe van zelf de hoofdrol te mogen vervullen in een onthoofding. Door het publiek te verplichten naar de gruwel te kijken maak je hen doodsangsten uitstaan dat dit hen ook te wachten staat wanneer ze niet gehoorzamen aan het regime. Een gekend en doeltreffende tactiek in terreur.

 • jean-pierre rejek

  Als ge niet oppast vlucht hij nog naar ons land .

 • Michel Jacobs

  Eerst nog wat laten zweten.

 • Mario Plancke

  Ik geloof dat die al veel op dieet staat !

 • willy Vanlerberghe

  Riskeert ?? Is dat al?