Inzittenden rollercoaster anderhalf uur vast nadat 'wiel naar beneden valt'

De hulpdiensten bevrijden de inzittenden met behulp van een stelling.
Twitter/Lee Storey De hulpdiensten bevrijden de inzittenden met behulp van een stelling.
In het Engelse attractiepark Gulliver's World zaten 21 bezoekers anderhalf uur vast op een stilgevallen rollercoaster. Het defect zou er gekomen zijn nadat één van de wielen van het toestel naar beneden viel.

In het attractiepark Gulliver’s World in Warrington, Engeland hebben enkele gezinnen een paar akelige uren achter de rug. De Crazy Train, één van de populairste attracties van het park, kwam iets voor één uur vast te zitten op zo’n 15 meter hoogte. Volgens omstaanders gebeurde dit nadat er eerst een wiel van het toestel naar beneden viel. Dat werd nog niet bevestigd door de politie of het management van het park. Onder de 21 inzittenden, voornamelijk kinderen, heerste grote angst.

Het zou uiteindelijk anderhalf uur duren voor de eerste pretparkbezoekers bevrijd konden worden. Eerst beveiligde de politie en brandweer het toestel zodat het stabiel was. Daarna pas bevrijdde ze de eerste personen per ladder. De volgenden werden via een stellingtoren naar beneden gebracht. De laatste drie moesten met een ‘twin line’ naar beneden gebracht worden. Dit is een koord vergelijkbaar met dat wat bergbeklimmers gebruiken.

Op Twitter laat de politie van het nabijgelegen Chestshire weten dat het niet om een ernstig voorval gaat. Er zouden ook geen gewonden gevallen zijn.

Toch zijn de ouders die vastzaten of wiens kinderen vastzaten niet te spreken over de situatie. Op Twitter laat een bezorgde moeder weten dat de hulpdiensten pas na anderhalf uur poolshoogte gingen nemen bij haar dochter die aan astma lijdt.
Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels