Inzamelactie voor slachtoffers dodelijk treinongeval Oss levert 200.000 euro meer op dan verwacht

1899-12-30 00:00:00
ANP 1899-12-30 00:00:00
De inzamelingsactie voor de slachtoffers en nabestaanden van het treinongeluk in het Nederlandse Oss heeft 263.955 euro opgebracht. Dat is ruim 200.000 meer dan verwacht. Het streven van initiatiefnemer Nick Nietveld uit Almere was 60.000 euro op te halen, maar dat bedrag werd al in één dag gehaald. De actie werd vandaag rond het middaguur afgesloten.

Nietveld had niet verwacht dat de actie zo'n groot succes zou worden. "Hier krijg je kippenvel van. Het is heel fijn dat de mensen zo meeleven", zegt hij in een reactie.

Bij het ongeluk reed een elektrisch aangedreven bolderkar -een zogeheten stint- door een nog onbekende oorzaak door een gesloten spoorboom. Vier kinderen kwamen om door de daaropvolgende botsing met een trein. Een vijfde kind en de medewerkster van de kinderopvang, die het voertuig bestuurde, raakten zwaargewond.

Overleg
Het geld is bedoeld om de uitvaarten te financieren en voor eventuele aanpassingen in en om het huis van het meisje en de begeleidster. "Eerst wilden we alleen ondersteunen in de kosten van de begrafenis, maar nu kunnen we veel meer doen. Hierover gaan we in overleg met de nabestaanden en de slachtoffers", zegt Nietveld. 

Hij had na het ongeval bij de gemeente Oss een rekening laten openen, waarop het geld gestort kon worden. Als vader van een dochter was Nietveld zo geraakt door het overlijden van de vier kinderen dat hij besloot in actie te komen.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • willy verbeeck

    Heel erg wat er gebeurd is, maar ouders die ook een kind verloren met veel minder of geen media aandacht moeten het zelf rooien, die hebben evenveel verdriet en staan dan zelf nog voor alle kosten in ook.

  • Gerôme Vereecke

    Weeral eens sterk overdreven. 100.000 euro per kind, terwijl een gekwalificeerd werknemer die omkomt tijdens het werk nauwelijks een tiende waard is. Achterlijk sentiment primeert in deze gekke wereld.