Inwoners Las Vegas schuiven uren aan om bloed te geven en doneren al 3 miljoen dollar

afp
Las Vegas verenigt zich om de slachtoffers van de afschuwelijke schietpartij zondag te steunen. Ze hebben al bijna 3 miljoen dollar opgehaald en schuiven urenlang aan om bloed te geven. Ze zamelden ook water, eten en dekens in.

Er vormden zich lange rijen aan de filialen van United Blood Services in Las Vegas. Tot drie blokken ver. Mensen wilden graag bloed geven voor de slachtoffers van de schietpartij waarbij Stephen Paddock 59 festivalgangers doodde en 527 verwondde."Het is ongelooflijk, echt ongelooflijk dat wanneer er zich zo'n tragedie voordoet, iedereen bezorgd is en samenkomt", zegt Jarrett Peper, een receptioniste van het Thomas & Mack Center aan de New York Times. Aan de evenementenhal op de universiteitscampus, niet ver van het Mandalay Bay Resort, kwamen na het drama honderden bewoners en festivalgangers samen. Toen Jarrett 's morgens even om 8 uur aankwam, was er al heel wat hulp voor de mensen die er hadden overnacht.

Steve Sisolak, voorzitter van de Clark County Commission in Las Vegas, zette ook een online campagne op om geld in te zamelen. De teller staat er inmiddels op bijna drie miljoen dollar.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • lodewijk maesen

  zou in belgie niet gebeuren...zolang IK maar niks heb geldt hier bij velen...

 • philippe pauwels

  inderdaad, daar herken je de gemiddelde amerikaan aan, prachtmensen!!! mag wel eens vermeld worden!

 • stiereke stiereke

  Ik dacht ze daar allemaal in armoe leefden, blijkbaar toch niet

 • DDD

  Daar herken je de gemiddelde Amerikaan aan.