Invloedrijke politici opgepakt in corruptiezaak Montenegro

THINKSTOCK
In Montenegro zijn de afgelopen uren verschillende invloedrijke politici gearresteerd op verdenking van grootschalige corruptie. Dat meldt de krant Vijesti. Alles draait rond bouwcontracten in Budva, een van de populairste badplaatsen aan de Adriatische kust.

Onder meer Lazar Radjenovic, de burgemeester van Budva, werd gearresteerd in het kader van een onderzoek naar manipulatie van bouwcontracten, waardoor de staat miljoenen euro's door de handen zag glippen. Ook het hoofd van de stadsadministratie, Milena Marovic-Bogdanovic, zit in de cel. Voorts werden ex-burgemeesters Rajko Kuljaca en Dragan Marovic opgepakt, samen met Sleksandar Ticic, adviseur van premier Milo Djukanovic.

Allemaal zouden ze misbruik gemaakt hebben van hun functie om een privébedrijf te bevoordelen bij de toekenning van bouwcontracten. Er zouden ook illegaal gebouwen opgetrokken zijn

Milena Marovic-Bogdanovic is de dochter van de machtige voormalige Montenegrijnse president, Svetozar Marovic, en Dragan Marovic is zijn broer. Nog vijf andere lokale functionarissen werden opgepakt. De openbaar aanklager houdt later vandaag een persconferentie, meldt Vijesti nog.