Interpol vraagt hulp aan internetgebruikers bij opsporing voortvluchtigen

Interpol heeft vandaag een oproep gelanceerd aan alle internetgebruikers om te helpen in de wereldwijde zoektocht naar honderden voortvluchtigen. De oproep kadert in een operatie genaamd 'Infra-Red'.

De internationale politieorganisatie roept iedereen op om informatie in verband met voortvluchtigen door te sturen naar fugitive@interpol.int. Verder is het ook mogelijk om gegevens anoniem door te geven op de website csiworld.org.
 
De operatie die van start ging op 3 mei, viseerde wereldwijd 450 voortvluchtigen die gezocht werden in 29 landen en die schuldig zijn of verdacht worden van zware misdaden als moord, pedofilie, verkrachting of drugshandel. Sinds de start van de operatie werden al meer dan 100 mensen opgepakt of gelokaliseerd. Gezien de omvang van de taak, heeft de organisatie besloten om de hulp van het publiek in te roepen.
 
"Er zijn nog altijd enkele personen waar we geen enkel spoor van hebben. Het is precies om die reden dat we de hulp van de bevolking nodig hebben", aldus Martin Cox, coördinator van de operatie. Interpol verspreidt daarom de beelden van 26 voortvluchtigen en vraagt iedereen om waakzaam te zijn op onder andere socialenetwerksites.
 
"Het is meer dan waarschijnlijk dat men eerder iemand zal tegenkomen op een netwerksite dan op straat", zo luidt het bij de politieorganisatie. (afp/adv)