Ingestort appartementsgebouw in Istanbul telde drie verdiepingen te veel

Reddingswerkers bleven dagenlang puin ruimen, op zoek naar slachtoffers.
AP Reddingswerkers bleven dagenlang puin ruimen, op zoek naar slachtoffers.
In Turkije zijn drie personen opgepakt in het kader van het onderzoek naar de instorting van een appartementsgebouw vorige week in Istanbul. Het gaat om de projectmanager en een technisch medewerker van het bouwproject en een inspectrice die moest toezien op het respecteren van de bouwnormen. Het trio wordt beschuldigd van dood door nalatigheid. Dat bericht het persagentschap DHA.

Turkse media meldden dat de drie hoogste verdiepingen van het ingestorte gebouw zonder toelating werden gebouwd, een praktijk die wel vaker wordt toegepast in de metropool. In totaal telde het gebouw acht verdiepingen.

Bij de instorting vielen op 6 februari 21 doden en 14 gewonden. Het drama illustreert de povere staat waarin sommige appartementsgebouwen in Istanbul verkeren. President Recep Tayyip Erdogan riep zaterdag op om "lessen te trekken" uit het drama.

De autoriteiten gaven inmiddels ook de opdracht om acht gebouwen in de buurt af te breken die risico op instorting vertonen, aldus het staatsagentschap Anadolu. 

‘Pasha’ de hond zoekt naar overlevenden.
AP ‘Pasha’ de hond zoekt naar overlevenden.
Turkse president Recep Tayyip Erdogan woont een begrafenis van negen dodelijke slachtoffers bij.
AP Turkse president Recep Tayyip Erdogan woont een begrafenis van negen dodelijke slachtoffers bij.
AP
APReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.